enkelt, ärligt, avslappnat
det är cvkökets DNA
jag vill med cvköket göra skillnad, vara med att förändra framtidens sätt att äta och producera mat jag vill hjälpa till att fö
rändra nu, därför köper jag in exceptionella råvaror från bönder och yrkesfiskare med rätt attityd. vi jobbar med småskaliga gårdar, gärna i närheten och jag vill bidra till ett regenerativt, återskapande jordbruk och ett långsiktigt hållbart fiske.
våra leverantörer delar våra värderingar, genom åren har vi byggt upp personliga relationer och vi har lärt oss mycket på vägen. jag vill också att odlare, fiskare och bönder som arbetar hållbart på riktigt ska ha skäligt betalt för sitt arbete, det är därför vår mat ibland kostar lite mer. det måste den få göra. jag vill helt enkelt vara en liten del i ett hållbart matsystem för framtiden.
min matlagning är enkel, i min värld så handlar det om att laga ärlig och kärleksfull mat, utan genvägar. det måste vara gott, faktiskt jäkligt gott och aldrig på bekostnad av djur och naturs välmående. vinet är gott, vi väljer det med samma glädje och omsorg som råvarorna till maten.
DET VI GÖR:
PRIVATA MIDDAGAR , RESTAURANGKVÄLLAR, MATLAGNING I CVKÖKET, CATERING,
FOTOJOBB, RECEPT, KONSULTUPPDRAG, GÄSTSPEL, POP-UPS.
vi har exceptionella referenser och allt vi gör är alltid på naturens villkor, det är då det blir godast.
det är enkelt.
/
anders johnsson
kock, ägare och miljövän
(vill ni leverera exceptionella råvaror i säsong; starta ett samarbete, ni når mig på anders@slyteviken.se eller kom förbi matstudion på en kaffe.)
FINALIST ÅRETS KOCK 2018
VINNARE ÅRETS EKOKOCK 2020
ÅRETS CAJSA WARG STIPENDIE 2021
ÖREBRO KOMMUNS EXTERNA MILJÖPRIS 2021
ÅRETS HÅLLBARHETSKOCK 2021
ÅRETS MÅLTIDSLITTERATUR , BÄST ALLA KATEGORIER 2021, kokboken HÄRIFRÅN, råvaror, recept och relationer